Ce inseamna dezvoltarea personala si cum te poate ajuta

Consilierul pentru dezvoltare personală este un specialist care lucrează cu persoane sănătoase din punct de vedere psihic, care au nevoie să exploreze sau să depășească diverse stări sau situații cu care se confruntă în evoluția personală și profesională, valorificând și dezvoltând resursele și potențialul propriu.

Prin consiliere îți poți debloca anumiți factori perturbatori care îți declanșează stresul, blocaje, sentimentul de neputință, lipsa de încredere în forțele proprii, probleme cărora nu le găsești răspuns, etc.

Consilierul pentru dezvoltare personală stimulează identificarea și alegerea soluției optime de către fiecare client pentru sine însuși, pentru diminuarea nivelului de stres, înlăturarea confuziei, tensiunilor acumulate și a blocajelor temporare induse în evoluția personală pe unul sau mai multe planuri.

Investigarea situațiilor problemă se realizează împreună cu persoanele afectate, pe baza acordului lor liber exprimat, pe parcursul unui proces în care sunt analizate și clarificate cauzele care generează perturbații și sunt identificate diverse alternative posibile de îndepărtare a blocajelor resimțite.

Intervenția specializată a consilierului pentru dezvoltare personală constă în însoțirea, susținerea și încurajarea interlocutorilor, prin intermediul unor tehnici și instrumente specifice, în vederea sondării și relevării propriilor capacități și resurse și a conștientizării punctelor critice din existența proprie și a posibilităților de depășire a situațiilor neconvenabile într-o manieră particularizată și non-directivă.

Consilierul de dezvoltare personala nu îți va zice ce să faci, ci el te va îndruma în așa fel încât să-ți găsești răspunsul de unul singur.

Misiunea consilierului pentru dezvoltare personală este aceea de a-i îndruma pe ceilalți să devină independenți, să conștientizeze că se pot ajuta singuri și că îi pot impulsiona inclusiv pe cei din jurul lor.

În cadrul consilierii, oamenii descoperă resursele interioare nelimitate pe care le au, calitățile, credințele, valorile și visele pe care le pot transforma în realitate.

Consilierul acordă respect și încredere capacității celor care i se adresează, în vederea identificării de către aceștia a soluțiilor constructive pe care le au la dispoziție și despre care trebuie să devină conștienți.

Sesiunile de consiliere pentru dezvoltare personală sunt eficiente:

– în plan personal:
Te afli la o răscruce în viața privată?
Îți dorești să te cunoști mai bine ca să devii cel/cea care ți-ai dorit dintotdeauna să fii?
Vrei să îți îmbunătățești, să îți dezvolți sau sț îți optimizezi relația cu tine și/sau ceilalți?
Ai o problemă și nu știi ce să faci cu ea?
Îți cauți direcția în viață?

– în plan profesional:
Îți cauți direcția în viața profesională sau vrei să îți optimizezi cariera?
Ai de făcut alegeri sau de luat decizii și vrei să știi care sunt cele mai bune?
Vrei să îți îmbunătățești sau să îți dezvolți relația cu colegii?
Ai nevoie de claritate, performanță și optimizare pentru unele aspecte profesionale?

– în business:
Ești antreprenor și vrei să rezolvi anumite probleme, conflicte sau aspecte disfuncționale sau vrei să îți dezvolți afacerea?
Ai putere de decizie în business și ai nevoie de soluții pentru conflictele dintre departamente, pentru optimizarea proceselor sau pentru performanța în business?

 

Te voi ajuta să-ți găsești drumul în viața ta, exact asa cum am procedat mereu cu mine. Astfel, experiența proprie dar și cunoștințele aprofundate în domeniu, mă recomandă în calitate de coach pentru a-ți îndruma pașii spre cea mai bună versiune a ta.

Programeaza-te acum la o ședință. Te aștept cu drag!

Iulia Adam

Health and Lifestyle Coach