Ce trebuie să facem când conștientizăm că trebuie să facem schimbarea?

Cândva am fost așa… și am suferit prea mulți ani, prea multă vreme din cauza kilogramelor în plus.

Exact în momentele când trebuia să mă bucur de o silueta perfectă, ca orice adolescentă, tânără, studentă, cum erau colegele și prietenele mele, eu mă chinuiam cu kilogramele în plus. De fapt, sunt câteva lucruri pe care le bănuiesc ca fiind cauzatoare de neșansa mea, sau poate sunt doar alternative la realitatea care mă înconjura atunci… Dar un lucru este sigur: mă chinuiam teribil și mă simteam complexată mereu din cauza lor.

Poate că din postura de atunci nu aș fi recunoscut asta, însă, cu sufletul deschis, astăzi, recunosc că m-au afectat destul. Poate inconștient, vis-a-vis de persoana sociabilă și zâmbitoare care eram mereu, în adâncuri se aflau niște complexe majore, pe care nu le-am lăsat să mă afecteze vizibil. Poate de aceea eram împăcată cu mine într-o vreme, mă lăsasem pe tânjeală și pusesem artileria în cui. Mă împăcasem cu gândul că voi purta mereu acele kilograme în plus și că așa voi fi mereu.

Nimeni nu-mi zicea că sunt grasă, că sunt prea grasă… dar eram. Eu simteam, vedeam, dar ignoram…

Nu aveam probleme de sănătate, nu mă simțeam rău, analizele îmi erau bune. În schimb, eu ”creșteam” de la an la an, vizibil. Ca hainele de sezon nu îmi mai veneau de la an la an… A fost crunt. Eu mereu am fost o fashionistă, însă nu m-am putut îmbrăca cum îmi doream, nu m-am putut aranja cum îmi plăcea, fiindca nu îmi stătea bine. Și sunt de acord că pe un trup zvelt hainele se așeaza extraordinar. Te poți îmbrăca și cu un sac, fiindcă va arata bine pe tine. Când ai probleme cu greutatea, nu doar ca nu se potrivește orice pe trupul tău, însă se întâmplă ceva și la nivel de încredere și percepție de sine.

După multă vreme am învățat cum funcționeaza mintea, sufletul și trupul meu. Însă am reușit să le creez o simbioză perfectă, o armonie care-mi conferă liniște, bucurie, iubire față de propria-mi persoană și multe alte lucruri bune.

Te aștept cu drag să-ți deschizi sufletul alături de mine, să te conduc spre acea armonie pe care am găsit-o muncind mult cu mine însămi. Am să-ți călăuzesc pașii spre tine, fiindcă despre tine este vorba mereu.