Despre căderea părului și schimbarea alimentației

Te sperie faptul că îți cade părul în diverse perioade din an, sau la diverse schimbări din viața ta?

Să știi că este absolut normal să pierdem firele de păr, să se regenereze și să crească alte fire noi, dar nu este normal când ne confruntăm cu această problemă pe o perioadă lungă de timp sau când observăm că este vorba despre prea multe fire căzute zilnic.

Spune-mi ce mănânci ca să-ți spun de ce îți cade părul…” este o zicală care se adeverește prin simplul fapt că alimentația nesănătoasă favorizeaza căderea părului, din cauza că nu-i oferim corpului nostru diverși nutrienți care să mențină rădăcinile părului sănătoase, dar și scalpul în parametri optimi.

Ce ar trebui să mănânci ca părul tău să fie sănătos și frumos? 

Ar trebui să începem să eliminăm factorii nocivi din stilul nostru de viață: alimentele prăjite care își pierd valoarea nutritivă și ne afectează organismul, zahărul (sub orice formă a sa) fiindcă nu ne oferă nutrienți, ci doar ”plăcere de moment”, grăsimile trans care nu ne favorizează absorbția de grăsimi sănătoase, ci doar grăsimi nesănătoase (și atenție! În această categorie sunt foarte multe alimente pe care le integrăm în alimentația noastră fără să conștientizăm, de fapt, ce sunt!).

Ar fi bine să ne orientăm spre:

  1. Fructe și legume proaspete, printre care și frunzele de toate felurile, fiindcă ele conțin cel mai mare aport de nutrienți necesari organismului nostru: vitamine, minerale și fibre.
  2. Grăsimi sănătoase: aici putem discuta despre varietatea de nuci și semințe de toate felurile (dar în variante crude, neprăjite și nepreparate termic), pește, ouă, lactate, uleiuri (măsline, in, rapiță, susan, etc.).
  3. Cereale integrale precum secara, orz, ovăz, quinoa, hrișcă, orez, etc.

Totodată, lista de mai sus îți poate oferi și colagenul de care are nevoie celula epitelială dar și celelalte celule din organism.

Iar acum că am stabilit cum ar fi bine să arate alimentația ta zilnică, ar fi ideal să începi o cură pentru întărirea rădăcinilor firelor de păr, chiar de la exterior, fiindcă atunci când trecem prin dezechilibre de toate felurile (stres, alimentație proastă, lipsa hidratării optime, lipsa odihnei, etc.), este absolut necesar să intervenim și din exterior spre interior cu diverse adjuvante.

Crescina este ajutorul tău în cazul căderii părului dar și când te confrunți cu încetinirea creșterii lui.

Crescina Transdermic Re-Growth HFSC și Crescina Transdermic Anti-Hair Loss este un tratament dermato-cosmetic complet de uz topic care conține ambele tipuri de fiole într-o singură cutie, 100% eficacitate a produsului.

Crescina Transdermic Re-Growth HFSC (fiole de culoarea chihlimbarului):

– este un produs dermato-cosmetic cu aplicare topică care ajută la stimularea creșterii fiziologice a părului;

– formula conține: Complexul Re-Growth (cisteină, lizină, glicoproteină), Complexul HFSC (Stem-Engine), noul complex de stimulare a creșterii Booster (metionină, glicină, Tripeptida-1 de cupru), 3 potențiatori (pentilenglicol, decilenglicol și caprilil glicol);

Crescina Transdermic Anti-Hair Loss (fiolă transparentă):

– combină ingredientele active de bază (hidroxiprolina, acidul asparagic, activator enzimatic și taurină) cu proteina de drojdie hidrolizată și tetrapeptida-3 de acetil, utile pentru a întări firul de păr de la rădăcină (testul in vitro pe ingrediente active), plus 3 potențiatori pentru a facilita pătrunderea lor în structura firului de păr și scalp;

– formula este îmbogățită cu Complexul HSSC.

 

Mod de utilizare:

Tratamentul Dermato-Cosmetic Complet combină fiole care conțin Crescina Transdermic Re-Growth HFSC (fiole de culoarea chihlimbarului) și fiole care conțin formula Crescina Transdermic Anti-Hair Loss (fiole transparente).

Fiecare fiolă conține 3,5 ml de preparat și este potrivită pentru uz zilnic alternativ în primele 5 zile ale săptămânii, urmate de o pauză de două zile.

Fiecare cutie care conține 10+10 fiole este pentru 1 lună de aplicare. Se recomandă o cura de minimum 2 luni.

Acest tratament este destinat atât femeilor cât și bărbaților și este recomandat să fie folosit regulat, cinci zile fiolele alternativ cu doua zile pauză.

Recomandarea specialiștilor de la Farmaciile Napofarm este să folosim tratamentul cu fiole concomitent cu șamponul Crescina, pentru o eficacitate maximă.

Toate produsele le găsiți în portofoliul Napofarm, pe www.farmaciilenapofarm.ro