Libertatea pe care o intelegem gresit…

In cele mai multe cazuri cu care lucrez pe psihonutritie, am observat o tenta de diferenta in a intelege termenul ”libertate”, cu note individuale, insa cu aceleasi nuate de abordare.

Se intampla sa incepem sa facem ajustari in alimentatia curenta si sa vedem rapid rezultate: insa dupa prima mica victorie cu kilogramele in plus, simtim nevoia de a ne oferi un premiu: masa de exceptie, o prajitura, o bautura carbogazoasa, un pahar de alcool. Premiul vine in a ne convinge pe noi ca meritam sa fim rasplatiti dupa efortul depus de a scapa de kilograme. Dar de ce privim ca un efort ci nu a ca o rasplata oferita noua, pentru ca meritam sa scapam de kilogramele in plus? Noi meritam sa trecem de la obezitate la o normopoderabilitate, premiindu-ne cu un stil de viata sanatos!

Libertatea este inteleasa gresit, de cele mai multe ori. Noi nu suntem liberi atunci cand ne luptam cu kilogramele, ci suntem liberi atunci cand scapam de ele, credeti-ma! Suntem liberi sa ne traim viata asa cum ne-o dorim, fara complexe, fara restrictii, fara frustrari si doar cu pozitivitate si energii bune. Iar poftele, la fel ca si libertatea si timpul, sunt relative. Daca ii oferim organismului nostru ce are nevoie pentru a-i acoperi necesarul zilnic, poftele nu vor veni. Si daca sunt tentatii din jur, va fi bine sa acceptam sa traim cu ele. Fiindca mereu vor fi si nu vom putea trai intr-o bula de sticla. Iar noi putem face fata oricarei pofte nesanatoase, atata timp cat stim ca libertatea noastra consta in castigarea luptei cu kilgoramele in plus.

Gustul victoriei este mai bun decat gustul alimentar. 💚✅