A început postul Paștelui și rămânem în pană de idei, uneori, când nu mai știm ce să mâncăm. Așadar, vin în ajutorul vostru cu idei de rețete #vegane sau #depost ✅
Astăzi vă prezint rețeta de palaneț la cuptor cu varză murată și ceapă, o bunătate, varianta mai sănătoasă a palanețelor tradiționale.
Haide să vedem cum se pregătește:
Aluat:
- 400 grame făină integrală, pentru 4 bucăți
- drojdie uscată
- sare și apă caldă
Umplutură:
- varză acră tăiată mărunt
- ceapă
- sare, piper
Se poate adăuga ulei, sau să le faceți cu făină albă, însă aceasta este varianta pe care o adaptez stilului meu de viață actual.
…la câtă Brownie cu nucă am mâncat, nici nu mai simțeam nevoia de ulei… 😄
Se împarte aluatul în 4 părți, luăm fiecare parte, o întindem, o umplem cu varză și o împachetăm. Punem palanețele pe foaie de copt și de dăm la cuptor cca 30 min la foc mic, să nu se ardă.
Video cu rețeta se află și pe TikTok: Iulia Adam, Facebook Page: Iulia Adam și Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=F-dm7PZd2uI
Poftă bună și post liniștit! ❤️