Palaneț la cuptor cu varză acră | Rețetă de post

A început postul Paștelui și rămânem în pană de idei, uneori, când nu mai știm ce să mâncăm. Așadar, vin în ajutorul vostru cu idei de rețete #vegane sau #depost ✅

Astăzi vă prezint rețeta de palaneț la cuptor cu varză murată și ceapă, o bunătate, varianta mai sănătoasă a palanețelor tradiționale.

 

Haide să vedem cum se pregătește:

Aluat:

  • 400 grame făină integrală, pentru 4 bucăți
  • drojdie uscată
  • sare și apă caldă

Umplutură:

  • varză acră tăiată mărunt
  • ceapă
  • sare, piper

Se poate adăuga ulei, sau să le faceți cu făină albă, însă aceasta este varianta pe care o adaptez stilului meu de viață actual.

…la câtă Brownie cu nucă am mâncat, nici nu mai simțeam nevoia de ulei… 😄

Se împarte aluatul în 4 părți, luăm fiecare parte, o întindem, o umplem cu varză și o împachetăm. Punem palanețele pe foaie de copt și de dăm la cuptor cca 30 min la foc mic, să nu se ardă.

Video cu rețeta se află și pe TikTok: Iulia Adam, Facebook Page: Iulia Adam și Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=F-dm7PZd2uI

 

Poftă bună și post liniștit! ❤️