Pentru o piele frumoasă și sănătoasă, ce să fac?!

Pielea este cel ai mai mare organ al corpului, de aceea, are nevoie de îngrijire permanentă pentru a o păstra sănătoasă și frumoasă.
Totuși, procesul de îngrijire a pielii este unul anevoios, uneori, chiar fără rezultate conform așteptărilor și testăm continuu creme, loțiuni, uleiuri, aproape orice, pentru a obține rezultate vizibile, dar de cele mai multe ori nu optăm pentru îngrijirea pielii din interior spre exterior.

Cu toate că alimentația joacă un rol extrem de important, poate deveni deranjant faptul că avem un stil de viață sănătos și totuși, pielea noastră suferă de diferite afecțiuni: acnee, riduri, vergeturi, sau celulită.

Ce trebuie să faci pentru a avea o piele curată, sănătoasa, frumoasă și radiantă:

1. Alimentează-te corect

Este primordial să consumăm cât mai multe legume și fructe care conțin vitamine și minerale benefice sănătății noastre, dar și proteine de calitate integrate în meniul zilnic.
Semințele de dovleac și celelalte semințe fac minuni, la propriu, pentru că un consum adecvat și constant stimulează producția de colagen în organism: piele dar și țesuturile moi (mucoase, ligamente).

Consumul echilibrat de proteine, lipide și carbohidrați conferă un aport radical de nutrienți în organism, pentru un stil de viață sănătos.
Suntem ceea ce mâncăm, nu?

2. Hidratează-te corespunzător

Este cunoscut, deja, faptul că hidratarea joacă un rol extrem de important în menținerea unui organism sănătos și energic, dar totodată hidratează și celulele epiteliale. De aceea, este indicat să consumăm 0,035 ml/kg corp, in fiecare zi.
Fiecare corp este diferit, de aceea, cantitatea de apa diferă de la persoană la persoană.
Fă un calcul: 0,035 x kg tale și află câți litri de apă trebuie să bei zilnic.

3. Fii activ!

Activitatea fizică este necesară la orice vârstă. Fiindcă sedentarismul afectează calitatea și durata vieții.
Începe să mergi pe jos mai mult, să alergi, să mergi la sală, să faci orice activitate fizică îți place ție. Dar nu sta. Mișcarea este viață!

4. Odihnește-te și dormi suficient

Știi că există diferență între odihnă și somn, nu?
Când simți că nu mai poți, fă o pauză, iar abia apoi reia-ți activitatea. Este important să faci pauze pentru a nu te suprasolicita riscând să trăiești pe pielea ta conceptul de ”burn-out”.
Dormi suficient, adică atât cât îți cere corpul tău. Nu suntem și nu funcționăm la fel, cu toții. De aceea, ce este bine pentru tine, știe cel mai bine corpul tău. Orice este prea mult sau prea putin, devine factor negativ.
Odihna și somnul sunt soluția pentru ca pielea ta să radieze!

5. Suplimentează cu OLIOVITA

Oricât am încerca să urmăm toți ceilalți pași, nu reușim de fiecare dată să bifăm, zilnic, toate celelalte opțiuni. De aceea, recomandarea specialiștilor este Oliovita.
Eu l-am folosit și îl folosesc de ceva timp, dar pot spune că după primele trei săptămâni am observat schimbări la nivelul pielii dar și al organismului meu.

Oliovita este un produs deținut de Laboratorul Vitae, un laborator apărut în 1995 la Barcelona. Filozofia Laboratorului Vitae este să învețe și să valorifice la maximum ceea ce ne oferă natura. Oliovita este un produs pe bază de extras de ulei de cătină de înaltă calitate. De ce ne place să îl considerăm un produs rafinat? Dacă îl comparăm cu alte produse din piața farmaceutică este singurul produs pe bază de ulei de cătină care se obține prin metoda de extracție cu CO2. Ceea ce înseamnă că nu se utilizează solvenți, iar extractul rezultat este de înaltă puritate și fără contaminanți chimici.

Calitatea produsului final este asigurată și de materia primă, adică a plantelor folosite pentru extracție. Materia primă din care este extras uleiul este de fapt fructul integral de cătină: semințe, pulpa fructului și învelișul din care rezultă uleiul de înaltă calitate.

Compoziție și indicații:


Oliovita este un produs pe bază de ulei de cătină de înaltă calitate, bogat în: omega 7, omega 3, 6 și 9, antioxidanți, fitosteroli, minerale cum ar fi: seleniu, zinc și magneziu și vitamine naturale. Toate aceste componente ajută la menținerea sănătății pielii și a mucoaselor.
Printre alte efecte ale produsului se numără: efectul hidratant, regenerant și protector asupra mucoaselor oculare, bucale, orofaringiene, gastrice și vaginale și al pielii. Aceste efecte au fost dovedite prin numeroase studii clinice, realizate în colaborare cu diferite universități și spitale, cum ar fi Spitalul Vall d ̈Hebron din Barcelona.
Printre alte activități ale Laboratorului Vitae se numără și participarea activă la congresele științifice, cu rol în dezvoltarea întregii echipe Vitae.

Efectele componentelor din produsul Oliovita sunt:

1. Omega 7 și Omega 3, 6 și 9 au efect stabilizator asupra pielii și a mucoaselor, hidratant și protector, dar și cu efect regenerant în procesul celular.
2. Fitosterolii au rolul de a îmbunătății micro-circulația pielii și funcția de barieră protectoare a organismului.

3. Mineralele: seleniu, zinc și magneziu au rol în refacerea țesuturilor și îmbunătățesc răspunsul antiinflamator.
4. Vitaminele naturale: A, C, E și K au rol în stabilizarea și regenerarea celulară.
Conform studiilor clinice, pacienții care au folosit produsul Oliovita, pentru prevenție, în urma analizelor, acestea au fost favorabile pentru pacienții care au utilizat Oliovita, comparativ cu grupul placebo.

Vitae recomandă utilizarea produsului Oliovita în următoarele cazuri:
1. Pentru piele uscată și/sau îmbătrânită: asigură hidratarea pielii din interior, cu un efect de lungă durată.
2. Atenuează simptomele patologiilor cutanate cum ar fi: uscăciunea, pruritul, arsurile, eczemele, simptomele pielii atopice. În cazul psorizisului, studiile clinice, arată un efect favorabil pentru pacienții care îl utilizează ca adjuvant.
3. Ameliorează uscăciunea tuturor mucoaselor: oculară, vaginală, orofaringiană, gastrică. Ameliorează simptomele ochilor obosiți și atrofia vaginală, în special.
4. Atenuează efectele secundare ale medicamentelor și tratamentelor agresive, de exemplu, efectele secundare ale radioterapiei care afectează mucoasele organismului.
5. Regenerează mucoasa gastro-intestinală și este recomandat în ulcere gastrice și gastrite. Indicațiile produsului sunt numeroase, iar ceea ce este foarte important, este faptul că toate aceste recomandări sunt la administrarea unui singur produs, Oliovita.

Acest produs se găsește exclusiv la Farmaciile Napofarm din județul Cluj, dar și online pe www.farmaciilenapofarm.ro

Așadar, încearcă să ai grijă de pielea ta din interior spre exterior, fiindcă aplicând doar soluții pentru uz extern, șansele devin mult mai slabe, să reușești să ai rezultatele dorite.

Niciodată nu este prea târziu să ai grijă de tine și de pielea ta!