Vrei să slăbești? Eu te pot ajuta!

Bun găsit, tuturor!

Săbirea unui anumit număr de kilograme este de fapt un proces care vine în primul rând din interiorul nostru.

Dacă nu ne dorim să slăbim, în primul rând, nu putem realiza acest obiectiv.

Primul pas: setarea obiectivului! 

Am decis ca nu vrem să scăpăm situația de sub control și vrem să facem ceva în această privință: să slăbim un numar de kilograme. Dar cum? Da, știm, toți nutriționiștii ne recomandă să mâncăm un anumit număr de kilocalorii pe zi, să facem sport, să facem alegeri alimentare sănătoase. Zis și făcut. Dar cum ne putem convinge pe noi înșine că asta trebuie să facem? Aici intervine psihonutriția: ne învață cum să ne stabilim obiectivul de a scadea în greutate, cu ajutorul nostru. Fiindca noi suntem răspunzători de alegerile pe care le facem.

Al doilea pas: Parcurgerea unui drum spre atingerea obiectivului

Am ales un drum care ne-am dori să ne ofere rezultate. Dar pe parcurs, după doar câteva kg pierdute se întâmpla să nu mai vedem rezultate, să ”furam” la ochi cand mâncăm, că… ”puțin din prăjitura asta după ce am mâncat preparatul recomandat, nu atrage după sine Sfârșitul Lumii…” și continuăm să ne abatem de la programul alimentar, periodic. De ce se întâmplă asta? Fie tentația este prea mare iar noi nu am stabilit încă de la început că trebuie sa facem anumite sacrificii (fie și scoaterea tentațiilor pentru o perioada din jurul nostru) pentru a ajunge la rezultat și cedam, încet, încet, până pierdem lupta cu kilogramele în plus.

Aici intervine din nou, psihonutriția: aplicarea tacticilor de îmbunătățire a condiției cognitive și emoționale, pentru a ne convinge pe noi înșine că DOAR calea aceasta ne poate scoate învingători din lupta crâncenă pe care o ducem zilnic. Iar NOI putem fi cei mai aprigi dușmani ai noștri. Credeți-mă!

 

Al treilea pas: Am ajuns la rezultatul dorit și sărbătorim continuu acest succes, până ajungem înapoi de unde am pornit inițial: EFECTUL YOYO

Am reușit! Am scăpat de ”dieta” aceea nenorocită care m-a făcut sa ajung la rezultat, însă cu foarte multe sacrificii… Acum celebrăm ieșirea din ”închisoarea slăbirii” și ne înfruptăm din tot ce dorim, că merităm! Hopa, dupa o perioadă de timp ne dăm seama că am întrecut măsura și am pus înapoi kilogramele pe noi… Ce am făcut de fapt? NIMIC.

Aici intervine PSIHUNUTRIȚIA: menținerea este desfășurată pe o perioadă mai lungă de timp, față de procesul de slăbire. Cum? nu pot mânca ce vreau dupa ce am slăbit? Pai răspunsul ți-l vei da singur/ă: cum ai pus acele kg pe tine? Fix prin obiceiurile pe care le-ai adus din nou dupa ce ai slăbit. Și dacă te-ai îngrășat atunci din cauza lor, ce crezi că te-ar face să nu te îngrași din nou, după slăbire?!

 

Sunt foarte multe situații și fiecare persoană are propria poveste. Însă, psihonutriția vine în ajutorul tău pentru a te învăța alături de un specialist, cum poți transforma obiceiurile nesănătoase într-un stil de viață sănătos. Asta pe de-o parte, iar pe cealaltă parte, te va învăța cum sa te motivezi, cum să gândești sănătos, cum să lucrezi cu tine, cum să nu mănânci pe fond emoțional și fie că este pandemie, război, probleme personale grave, nu corpul tău este de vină și nu trebuie să-l îndopi cu mâncare nesănătoasă fiindcă ești afectat de ceva anume. Stilul de viață sănătos, rămâne neschimbat, indiferent ce se întâmplă cu tine. Altfel, va fi doar un regim/dietă mai lungă. Așa cum știi că ai o alergie și nu poți consuma/folosi ceva anume, așa este și cu stilul de viață sănătos: efectiv nu exista altceva în afară de el. Nu ai opțiuni! ❤️

 

Sper să vă fie de folos acest articol și să înțelegeți ceea ce este cel mai important: ce face, de fapt, psihonutriția pentru voi.

Cu toată dragostea pentru voi,

Iulia Adam ❤️

Pentru programări la ședințe indivuale de psihonutriție, vă aștept cu drag pe Whatsapp: 0785.449.300 sau pe e-mail: iulia.adam06@gmail.com